Előbújt a régi beidegződés a szolnoki fideszes képviselőből

Megosztás

Olykor még a magukat nagy kereszténynek tartó jobboldali keresztény fideszeseknek is beletörik a bicskájuk a nagy kereszténykedésbe. Így járt most Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő is. A szolnoki politikus bejegyzését hozzászólásban igazították ki.

“2013 óta szolgál Tószegen Ratnik Ferenc atya, plébániavezető, akit idén 25. éve, hogy diakónussá avattak. Az ünnepi alkalomból Marton Zsolt váci megyéspüspök cerebrálta a jubileumi misét, melyen Gyuricza Miklós polgármester úrral együtt részt vettem.
Köszönöm Ratnik atya Tószegen és Tiszavárkonyban végzett, elhivatott munkáját. Isten áldását kívánom további szolgálatára!”

Ezt tette közzé közösségi oldalán a minap Kállai Mária, akinek egy szó jelentette a banánhéjat.

Ez pedig az avattak volt.

A keresztény politikust, aki naponta imádkozik a békéért, egy hozzászóló tette helyre, miszerint a régi idők reakciója dolgozhat a szolnoki politikusban, mivel kisdobost vagy úttörőt volt szokás avatni, diakónust ugyanis szentelnek…

Így szólt a hozzászólás:

“Diakónussá szentelni szokás, nem pedig avatni. Ez már egyházi rend, függetlenül attól, hogy állandó diakónus, vagy
pedig pappá szentelés előtt áll. (Nem keverendő össze a kisdobos/úttörő avatásssal.)”

Egyvalaki hozzá is tette:

“Ennyire keresztények.” A keresztény szót pedig idézőjelbe tette.

Nyitóképünkön: Ratnik Ferenc (jobbra), akit Kállai Mária fideszes képviselő szerint még régi kommunista szokás szerint nem felszenteltek, hanem avattak, mint a kisdobosokkal vagy úttörőkkel tették

Kapcsolódó cikkek